ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ > ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ > ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Ορολογία Ορθοδοντικών Όρων

 • Άγκιστρο (Σιδεράκι): Ένα μεταλλικό ή κεραμικό τμήμα που είναι κολλημένο πάνω σε ένα δόντι και χρησιμεύει ως μέσο στερέωσης του Συρμάτινου Τόξου.
 • Αλυσίδα: Μια ελαστική αλυσίδα που χρησιμοποιείται για να ασκεί ελκτικές δυνάμεις ανάμεσα στα δόντια
 • Αυχενικό μαξιλάρι: Το αυχενικό μαξιλαράκι, που καλύπτεται από ύφασμα, το φοράτε γύρω από το λαιμό σας όταν βάζετε το εξωστοματικό τόξο σας.
 • Δακτύλιος: Ένα μεταλλικό δακτυλίδι που τοποθετείται συνήθως στα πίσω δόντια σας για να κρατάει τα μέρη των αγκίστρων σας
 • Διαχωριστής: Ένα πλαστικό ή μεταλλικό μέρος που χρησιμοποιεί ο ορθοδοντικός για να δημιουργήσει χώρο ανάμεσα στα δόντια σας για να τοποθετηθούν οι δακτύλιοι
 • Ελαστική Πρόσδεση: Ένα μικρό ελαστικό κομμάτι, διαμορφωμένο σαν ντόνατς, το οποίο χρησιμοποιείται για να συγκρατεί τα συρμάτινα τόξα στα σιδεράκια που είναι κολλημένα στα δόντια σας.
 • Εξωστοματικό τόξο: Τα εξωστοματικά τόξα, είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για να μετκινούν τους άνω γομφίους σας προς τα πίσω, δημιουργώντας χώρο για συνωστισμένα ή προεξέχοντα πρόσθια δόντια. Γενικά, το εξωστοματικό τόξο αποτελείται από δύο μεταλλικά μέρη που έχουν συνδεθεί μεταξύ τους. Το εσωτερικό μέρος έχει σχήμα πέδιλου. Αυτό το μέρος πηγαίνει στο στόμα σας και συνδέεται με τους σωληνίσκους. Το εξωτερικό τμήμα έχει δύο καμπύλες. Οι καμπύλες περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπό σας και συνδέονται με τα αυχενικά μαξιλάρια, ή τα καλύμματα κεφαλής. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά το προϊόν, το εσωτερικό τόξο πρέπει να εισαχθεί στους σωληνίσκους σας. Μια ελαστική ζώνη λαιμού τοποθετείται γύρω από το πίσω μέρος του λαιμού, ενώ οι τριγωνικές απολήξεις και στις δύο πλευρές του λαιμού είναι προσαρτημένες στο εξωτερικό τόξο του καλύμματος κεφαλής. Η ολοκλήρωση της συσκευής είναι ένας πλαστικός ιμάντας ασφαλείας που τοποθετείται πάνω από τη λωρίδα λαιμού και πάνω στο εξωτερικό τόξο του καλύμματος κεφαλής.
 • Κερί: Ένα διαφανές κερί που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τα σιδεράκια σας από το να ενοχλούν τα χείλη σας όταν τοποθετούνται για πρώτη φορά ή σε άλλες χρονικές στιγμές.
 • Προστατευτικός νάρθηκας: Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την προστασία του στόματος από τραυματισμό όταν συμμετέχετε σε αθλήματα. Η χρήση ενός προστατευτικού νάρθηκα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ορθοδοντικούς ασθενείς, για την πρόληψη τραυματισμών.
 • Συγκρατητήρας: Μια συσκευή που ο ορθοδοντικός σας δίνει να φορέσετε αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία σας. Ο συγκρατητήρας συνδέεται με τα δόντια σας και τα συγκρατεί στη σωστή θέση, έως ότου το σαγόνι σας σκληρήνει και τα δόντια σας συνδέονται ισχυρά με αυτό.
 • Συρμάτινο Τόξο: Ένα μεταλλικό σύρμα το οποίο είναι τοποθετημένο στα σιδεράκια σας για να μετακινήσει τα δόντια σας.
 • Συσκευή: Οτιδήποτε τοποθετεί ο ορθοδοντικός στα δόντια ή το στόμα σας για να μετακινήσει τα δόντια σας ή να αλλάξει το σχήμα της σιαγόνας σας
 • Συσκευή απομόνωσης της πίεσης των χειλιών: Μια συσκευή απομόνωσης της πίεσης των χειλιών, χρησιμοποιείται για να σπρώξει τους γομφίους στην κάτω γνάθο σας πίσω για να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για άλλα δόντια.Η συσκευή αποτελείται από ένα συρμάτινο τόξο το οποίο είναι προσαρτημένο σε ένα μορφοποιημένο κομμάτι πλαστικό. Βάζετε το συρμάτινο τόξο στους σωληνίσκους της κάτω γνάθου και το πλαστικό κομμάτι στηρίζεται στα χείλη σας. Όταν τρώτε ή μιλάτε, σπρώχνετε το πλαστικό κομμάτι πίσω που ωθεί τους γομφίους σας. Αυτό ωθεί τους γομφίους σας πίσω.
 • Σωληνίσκος: Ένα μικρό μεταλλικό τμήμα που είναι συγκολλημένο στο εξωτερικό των προγόμφιων. Ο σωληνίσκος περιέχει υποδοχές για τη συγκράτηση συρμάτων, προστατευτικών των χειλιών, εξωστοματικών και άλλων συσκευών που χρησιμοποιεί ο ορθοδοντικός σας για να μετακινήσει τα δόντια σας.
 • Υπερώιος Διαστολέας: Συσκευή που τοποθετείται στην υπερώα, προκειμένου να την διευρύνει.
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δεν είμαστε online τώρα. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Sending
   

©2021 Pappa Orthodontics.

Απόκρυψη