Διακοσμητική εικόνα

Introduction

Τι Μπορείτε Να Τρώτε Όταν Φοράτε Σιδεράκια

Τι Μπορείτε Να Τρώτε Όταν Φοράτε Σιδεράκια

Τα σιδεράκια είναι μια οδοντιατρική θεραπεία για να κινηθούν τα δόντια στη σωστή θέση, μειώνοντας τα κενά ανάμεσά τους. Η θεραπεία κρατά αρκετούς μήνες, μα στο τέλος χαρίζουν ένα πολύ όμορφο χαμόγελο.. Ίσως είναι επώδυνα τις πρώτες εβδομάδες της τοποθέτησης, μετά όμως τα συνηθίζετε και δεν τα αισθάνεστε σχεδόν καθόλου. Θα πρέπει, όμως, για όσο καιρό τα φοράτε να αλλάξετε τη διατροφή σας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε ατυχήματα και παρενέργειες αυτών.

Το φαγητό είναι συνήθως μία δύσκολη υπόθεση τις πρώτες ημέρες της τοποθέτησης και αναρωτιέστε πώς να τρώτε με τα νέα σας σιδεράκια. Στην αρχή προσπαθήστε να τρώτε μαλακές τροφές, όπως γιαούρτι ζυμαρικά και σούπες, και αποφεύγετε να δαγκώνετε με τα μπροστινά δόντια. Καλύτερα να κόβετε τις τροφές σε μικρά κομμάτια και να τις μασάτε κυρίως με τα πίσω δόντια. Τα σκληρά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν πόνο και εκδορές στο στόμα κατά την κατανάλωσή τους. Η κατανάλωση λαστιχωτών ή σκληρών τροφών, όπως είναι οι καραμέλες και τα κουλούρια μπορεί να σπάσουν τα σιδεράκια σας, καθιστώντας απαραίτητη την επίσκεψη στο γιατρό προς αποκατάσταση των ζημιών.

Τα σκληρά τρόφιμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο, αλλά για παράδειγμα το γιαούρτι θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό. Επιπλέον, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, που βοηθούν να κρατήσετε τα οστά και τα δόντια σας γερά. Άλλες ήπιες τροφές είναι τα smoothies, ο πουρές, τα μαλακά κουλουράκια, οι μπανάνες, τα ψάρια όπως ο σολομός, τα βραστά λαχανικά, τα ζυμαρικά, οι σάλτσες και το μαλακό ψωμί.

Τρώμε σχεδόν τα πάντα, εφόσον κρίνουμε ότι είναι ήπιο για τα δόντια μας και αποφεύγουμε τσίχλες, γλειφιτζούρια, pop corn, κόρα ψωμιού, δημητριακά, παξιμάδια, σοκολάτα, μήλα, καρότα και παγάκια! Τέλος, δεν ξεχνάμε ποτέ να βουρτσίζουμε μετά τα κύρια γεύματα για τρία λεπτά τα δόντια μας, καθώς και την καθημερινή χρήση ενός φθοριούχου διαλύματος, που απομακρύνει τον κίνδυνο της τερηδόνας.

*Έξτρα συμβουλή: Η θεραπεία με σιδεράκια είναι ιδανική περίοδος για να κόψετε άσχημες συνήθειες, όπως το να τρώτε τα νύχια σας, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τα σιδεράκια σας!