Πρώτη Επίσκεψη

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέψεις σας μαζί μας θα είναι ευχάριστες και ενημερωτικές. Το αρχικό σας ραντεβού θα αποτελείται από εξέταση και συζήτηση σχετικά με πιθανές επιλογές θεραπείας. Αυτή η σημαντική επίσκεψη θα καλύψει τις ορθοδοντικές ανάγκες σας ή του παιδιού σας.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας παρέχοντας τις ακόλουθες πληροφορίες κατά την πρώτη σας επίσκεψη:

  • Οποιεσδήποτε ακτίνες Χ (αν υπάρχουν).
  • Μια λίστα των φαρμάκων που παίρνετε επί του παρόντος.
  • Εάν διαθέτετε ιατρική ή οδοντιατρική ασφάλιση, συμπληρώστε τα απαραίτητα συμπληρωμένα έντυπα. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και θα μας επιτρέψει να σας βοηθήσουμε να διεκπεραιώσετε τυχόν αξιώσεις.
  • Ενημερώστε το ιατρείο εάν έχετε μια ιατρική κατάσταση που μπορεί να σας απασχολεί (π.χ. διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιολογικά προβλήματα, ρευματοειδή πυρετό, κλπ.) Ή εάν είστε σε οποιαδήποτε φάρμακευτική αγωγή (π.χ. καρδιολογικά φάρμακα, ασπιρίνη, αντιπηκτική θεραπεία, κ.λπ.).

Ακύρωση ραντεβού

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να φτάσετε στο ραντεβού σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο τηλέφωνο  2221 077151. Με αυτόν τον τρόπο, επιτρέπετε σε κάποιον άλλο ασθενή να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο καθώς και να αναπρογραμματίσουμε το ραντεβού σας. Εάν θέλετε να ειδοποιήσετε σε ώρες εκτός ωραρίου, αφήσετε το όνομα και τον αριθμό σας και ένα σύντομο μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή μας και θα επιστρέψουμε την κλήση σας το πρωί.

Διαγνωστικές εξετάσεις και προγραμματισμός θεραπείας

Εάν διαπιστωθεί ότι απαιτείται ορθοδοντική θεραπεία, θα προγραμματιστούν για διαγνωστικές εξετάσεις. Αυτές οι εξετάσεις συνήθως αποτελούνται από μοντέλα μελέτης, διαγνωστικές φωτογραφίες και ορθοδοντικές ακτίνες Χ. Μόλις ληφθούν αυτά τα ορθοδοντικά αρχεία, η Dr. Παππά θα τα εξετάσει και θα καθορίσει ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό σχέδιο για τις ορθοδοντικές σας ανάγκες. Στη συνέχεια, το ιατρείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να οργανώσουμε το θεραπευτικό σας σχέδιο, να προγραμματίσουμε τα απαραίτητα ραντεβού για να ξεκινήσετε την ορθοδοντική σας θεραπεία και να καθορίσουμε τα οικονομικά ζητήματα.

Διαδοχικές επισκέψεις

Οι περιοδικές επισκέψεις αποτελούν σημαντικό μέρος της ορθοδοντικής θεραπείας. Γενικά, θα πρέπει να σας βλέπουμε κάθε 4 έως 8 εβδομάδες για να ελέγχουμε την πρόοδό σας και για να κάνουμε προσαρμογές στα σιδεράκια σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα χρειαστεί να τηρείτε τα ραντεβού, να ακολουθείτε τις οδηγίες, να τρώτε την ενδεδειγμένη τροφή και να εφαρμόζετε καλή στοματική υγιεινή. Συνεχίστε επίσης να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά.

Μόλις αφαιρεθούν τα σιδεράκια σας, οι συγκρατητές χρησιμοποιούνται για να κρατούν τα δόντια σας στις νέες θέσεις τους μέχρι να προσαρμοστούν τα οστά, τα ούλα και οι μύες στις νέες θέσεις των δοντιών. Η περίοδος διατήρησης είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής θεραπείας σας και δεν πρέπει να παραμεληθεί!

Διάρκεια θεραπείας

Η Ορθοδοντική Θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 30 μήνες ή περισσότερο, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, τη σοβαρότητα του προβλήματος, τη συνεργασία του ασθενούς και τον δυνατό βαθμό κίνησης.

Οδοντιατρική Φροντίδα

Πριν από οποιαδήποτε ορθοδοντική θεραπεία, ο οικογενειακός σας οδοντίατρος πρέπει να βεβαιωθεί ότι όλες οι κοιλότητες έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και η υγεία των ούλων και των υποκείμενων οστών είναι απαλλαγμένη από περιοδοντική νόσο.

Ενδεχομένως, ο οδοντίατρός σας θα αφαιρέσει τα δόντια που η Dr. Παππά έχει συνταγογραφήσει σε κάποιες περιπτώσεις για να διορθώσει το δάγκωμα σας. Ο οικογενειακός οδοντίατρος σας θα πρέπει επίσης να προγραμματίσει επισκέψεις ελέγχου καθαρισμού κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας σας. Θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη να συνεχίζετε τις τακτικές επισκέψεις σας στον οικογενειακό οδοντίατρό σας, επειδή ο ορθοδοντικός, διορθώνει τις ορθοδοντικές ανωμαλίες και δεν αντικαθιστά τον οδοντίατρό σας στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο  2221 077151 αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Ο χρόνος της θεραπείας σας είναι πολύ σημαντικός. Εσείς ή το παιδί σας ενδέχεται να μην είστε έτοιμοι για θεραπεία. Ως εκ τούτου, μια διαβούλευση θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες σας.