Τι είναι η Ορθοδοντική Θεραπεία;

Η Ορθοδοντική, είναι μια οδοντιατρική ειδικότητα που επικεντρώνεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των οδοντικών ανωμαλιών ευθυγράμμισης και θέσης των δοντιών, καθώς και των ανωμαλιών των γνάθων. Η ορθοδοντική θεραπεία, δεν χρησιμεύει μόνο για αισθητική αποκατάσταση των δοντιών, αλλά και για τη βελτίωση της ολικής στοματικής υγείας του ασθενούς για όλη του τη ζωή και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και με τα εμπόδια ομιλίας. Ένα σωστά ευθυγραμμισμένο χαμόγελο καθιστά ευκολότερο το να τρώτε, να χαμογελάτε και να μιλάτε!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Οδοντιάτρου και ενός Ορθοδοντικού;

Ο ορθοδοντικός είναι οδοντίατρος που επιλέγει να ειδικευτεί στην ευθυγράμμιση των δοντιών, παρακολουθώντας επιπλέον τρία χρόνια μεταπτυχιακής εκπαίδευσης πέρα ​​από την οδοντιατρική σχολή, σε ένα πανεπιστήμιο με πρόγραμμα ορθοδοντικής ειδίκευσης. Ενώ ορισμένοι γενικοί οδοντίατροι προσφέρουν σιδεράκια σε ασθενείς, ένας ορθοδοντικός είναι ο Ειδικός στην αναγνώριση και την θεραπεία των ευθυγραμμίσεων των δοντιών.

Πόσο διαρκεί η Ορθοδοντική Θεραπεία;

Η θεραπεία συνήθως διαρκεί 6-30 μήνες και εξαρτάται από την ηλικία, τη σοβαρότητα των ζητημάτων ευθυγράμμισης και τη μέθοδο θεραπείας που χρησιμοποιείται.

Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζονται με την ορθοδοντική;

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν με την ορθοδοντική θεραπεία είναι η αυξημένη κατακόρυφη πρόταξη, η αυξημένη οριζόντια πρόταξη, ο προγναθισμός, τα προβλήματα συνωστισμού και αραιοδοντίας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην κατηγορία “Ορθοδοντικά Προβλήματα”

Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Τα ορθοδοντικά προβλήματα, τα οποία συχνά προκύπτουν από γενετικούς παράγοντες αλλά μπορούν να επιδεινωθούν από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως το πιπίλισμα των δακτύλων, πρέπει να διαγνωσθούν πριν αρχίσει η θεραπεία. Η σωστή διάγνωση περιλαμβάνει τη λήψη φωτογραφιών, ακτινογραφιών και οδοντιατρικών εντυπώσεων. Αυτές οι ανώδυνες διαγνωστικές διαδικασίες μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε ενημερωτικές αποφάσεις σχετικά με το ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς.

Αναγνωρίζουμε ότι τα εξαιρετικά αποτελέσματα εξαρτώνται από τη μεγιστοποίηση του συντονισμού της φροντίδας μεταξύ εσάς και της πρακτικής μας. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες ώστε να πετύχετε τους ορθοδοντικούς στόχους σας.