Πόνος και Ερεθισμοί

Πόσος πόνος θεωρείται κανονικός;

Είναι φυσιολογικό τα δόντια να είναι πονάνε για 2-3 ημέρες μετά την τοποθέτηση των αγκίστρων ή την προσαρμογή τους. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ερεθισμό στα μάγουλα, στα χείλη και στη γλώσσα, που διαρκούν 1-2 εβδομάδες καθώς σκληραίνουν και συνηθίζουν τα σιδεράκια σας.

Ανακούφιση από τον πόνο

Πλύσεις με χλιαρό αλμυρό νερό (1 κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό) μπορεί να βοηθήσει με τα ευαίσθητα δόντια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ήπια αναλγητικά όπως ιβουπροφαίνη και παρακεταμόλη για να ανακουφίσετε τον πόνο. Για τον ερεθισμό στους μαλακούς ιστούς στο στόμα σας, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με ειδικό κερί για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φράγμα στο εξωτερικό των αγκίστρων.

Χαλαρά δόντια

Ενώ μπορεί να σας ανησυχήσει, είναι απολύτως φυσιολογικό να αρχίσετε να αισθάνεστε τα δόντια σας χαλαρά. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η διαβεβαίωση ότι τα σιδεράκια σας κάνουν τη δουλειά τους! Πρέπει πρώτα να χαλαρώσουν τα δόντια σας για να τα μετακινήσετε. Μην ανησυχείτε, δεν θα τα αισθάνεστε πάντα χαλαρά.

Προστατευτικοί Νάρθηκες για σπορ

Εάν ασχολείστε με τα σπορ, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με έναν ειδικό προστατευτικό νάρθηκα, που μπορείτε να τον φοράτε όταν κάνετε σπορ.

Πότε πρέπει να μας καλέσετε

Εάν αισθάνεστε ότι ο πόνος ή η πληγή αρχίζει να μεγαλώνει στα ούλα, τα μάγουλα ή τα χείλη σας, καλέστε μας. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε χαλαρό ή σπασμένο δακτύλιο, σιδεράκι ή σύρμα, καλέστε μας για να μπορέσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Μην ανησυχείτε. Τα δόντια σας δεν θα πονάνε για πάντα! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη διάρκεια ή την ένταση του πόνου και του ερεθισμού στο στόμα σας, παρακαλούμε να μας τηλεφωνήσετε!