Ορθοδοντική και Παιδιά

Σχετικά με την Ορθοδοντική Θεραπεία στα Παιδιά

Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι για ορθοδοντική θεραπεία. Επειδή τα οστά της γνάθου είναι μαλακά και εξακολουθούν να αναπτύσσονται, το χαμόγελο ενός νεαρού ασθενούς είναι ιδιαίτερα δεκτικό στην εκ νέου ευθυγράμμιση. Εκτός από την ενισχυμένη αισθητική, ένα ευθυγραμμισμένο χαμόγελο προσφέρει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη ομιλία και καλύτερη πρόσβαση στην στοματική υγιεινή.

Πότε θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον Ορθοδοντικό;

Η Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικών συνιστά μια επίσκεψη στον ορθοδοντικό στην ηλικία των 7 ετών (ή νωρίτερα αν υπάρχουν παρατυπίες στο στόμα ή το πρόσωπο). Η έγκαιρη παρέμβαση μας επιτρέπει να καθοδηγήσουμε την ανάπτυξη της γνάθου, διασφαλίζοντας ότι τα μόνιμα δόντια μεγαλώνουν σωστά. Αυτό το κάνουμε δημιουργώντας περισσότερο χώρο όπου τα δόντια είναι γεμάτα και ρυθμίζοντας το πλάτος της άνω και κάτω γνάθου. Αυτό βοηθά στην αποφυγή των προσβεβλημένων δοντιών και άλλων δαπανηρών και επώδυνων επιπλοκών αργότερα στη ζωή.

Τι προκαλεί εσφαλμένη ευθυγράμμιση;

Τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα κληρονομούνται, αλλά μπορούν επίσης να προκληθούν ή να επιδεινωθούν από τις συνήθειες και τις συμπεριφορές που είναι κοινές στα μικρά παιδιά, όπως το πιπίλισμα των δακτύλων, η υπερβολική χρήση πιπίλας, η κακή διατροφή και η κακή στοματική υγιεινή.

Διάγνωση

Για να διαπιστώσετε εάν το παιδί σας θα επωφεληθεί από τα σιδεράκια, θα εκτελέσουμε διάφορες ανώδυνες διαγνωστικές διαδικασίες. Αυτή η αρχική φάση μπορεί να περιλαμβάνει πανοραμικές ακτίνες X, εντυπώσεις του δαγκώματος και εικόνες που παράγονται από τον υπολογιστή της κεφαλής, του αυχένα και της γνάθου. Αυτά τα βήματα μας βοηθούν επίσης να αποφασίσουμε για την καλύτερη θεραπευτική επιλογή για το παιδί σας.

Θεραπεία

Τα σιδεράκια είναι συνηθισμένα μεταξύ των παιδιών. Για το λόγο αυτό, ο παράγοντας αμηχανίας είναι χαμηλός σε σύγκριση με τους ενήλικες και ως εκ τούτου συχνά χρησιμοποιούμε παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια στα παιδιά. Προστίθενται πολύχρωμες ελαστικές προσδέσεις, δίνοντας στα παιδιά ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο να εκφραστούν! Ωστόσο, καθώς ένα παιδί μετακινείται προς την εφηβεία, μπορεί να ζητήσει μια πιο διακριτική μέθοδο θεραπείας, όπως διαφανείς νάρθηκες, Invisalign® ή λευκά κεραμικά σιδεράκια.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε την ορθοδοντική εμπειρία του παιδιού σας όσο το δυνατόν πιο άνετη και επιτυχημένη. Καλέσετε μας για περισσότερες πληροφορίες.