Σιδεράκια

Τα σιδεράκια χρησιμοποιούν σταθερή, ήπια πίεση, που εφαρμόζεται στα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου, για να τα μετακινήσετε σε σωστή θέση. Τα σιδεράκια σας λειτουργούν κάθε στιγμή της ορθοδοντικής θεραπείας σας. Ενώ τα σιδεράκια είναι διαθέσιμα σε διάφορα υλικά, όπως μέταλλο, πλαστικό και κεραμικό, όλα έχουν τον ίδιο στόχο: Να ευθυγραμμίσουν σωστά τα δόντια και τις γνάθους για βελτιωμένη αισθητική και για καλύτερη στοματική υγεία.

Μεταλλικά Σιδεράκια

Τα μεταλλικά σιδεράκια είναι δημοφιλή σε παιδιά και εφήβους και είναι μικρότερα και πιο άνετα από ποτέ. Τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια διαθέτουν δύο κύριες συνιστώσες: τους βραχίονες που τοποθετούνται σε κάθε δόντι και το μεταλλικό τόξο που είναι περνάει μέσα από αυτά. Καθώς το σύρμα ασκεί πίεση στην μία πλευρά του δοντιού, το γναθικό οστό στην άλλη πλευρά απομακρύνεται. Αυτό προκαλεί τη μετακίνηση του δοντιού και την ανάπτυξη νέων οστών πίσω από αυτό. Τα λαστιχάκια (ελαστικές ταινίες) χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα σιδεράκια, ασκώντας σταθερή δύναμη για τη μετακίνηση των δοντιών. Τα λαστιχάκια πρέπει να φοριούνται ανά πάσα στιγμή και να αλλάζονται καθημερινά για να διατηρούν τη σωστή δύναμη.

Γλωσσικά Σιδεράκια

Τα γλωσσικά σιδεράκια λειτουργούν ακριβώς όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, αλλά τοποθετούνται πίσω από τα δόντια αντί στο μπροστινό μέρος. Αυτό τους επιτρέπει να είναι εντελώς κρυμμένα, έτσι κανείς δεν ξέρει ότι τα φοράτε. Συνήθως, όποιος μπορεί να έχει παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια είναι επίσης ένας καλός υποψήφιος για γλωσσικά σιδεράκια.

Κεραμικά Σιδεράκια

Τα κεραμικά σιδεράκια είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους ενήλικες και τους εφήβους που θα ήθελαν μια διακριτική εναλλακτική λύση από τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια.

Τα διαφανή κεραμικά σιδεράκια είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά σιδεράκια, προσφέροντας τα ίδια οφέλη που βελτιώνουν το χαμόγελο χωρίς την έντονη εμφάνιση του μετάλλου.

Ακριβώς όπως τα παραδοσιακά σιδεράκια, τα κεραμικά σιδεράκια διαθέτουν δύο σημαντικά συστατικά: Κατ ‘αρχάς, κάθε κεραμικό σιδεράκι, προσκολλάται πάνω σε κάθε δόντι. Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε ένα σύρμα στο χρώμα του δοντιού μέσα από τους βραχίονες. Τα σιδεράκια μπορεί να είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία από κεραμικά και σύνθετα υλικά, αλλά συνήθως θα ακούσετε να αναφερόμαστε σε αυτά ως “κεραμικά”.

Σημειώστεεπειδή αυτά τα υλικά είναι πιο εύθραυστα και ευαίσθητα από ότι τα μεταλλικά, χρησιμοποιείται στα δόντια σας μια ελαφρύτερη δύναμη κατά τη διάρκεια της θεραπείας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λίγο μεγαλύτερο χρόνο θεραπείας.