Υπνική Άπνοια

Η άπνοια ύπνου, ή όπως λέγεται επιστημονικά Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου (ΣΑΑΥ) συχνά μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Η διακοπή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου που διαρκεί πάνω από 10 δευτερόλεπτα, χαρακτηρίζεται ως αποφρακτική άπνοια ύπνου και θεωρείται παθολογική υπνική άπνοια. Η διάγνωση του συνδρόμου γίνεται από το αναμνηστικό του ασθενούς και η επιβεβαίωση της βαρύτητάς του μετράται σε ειδικό κέντρο πνευμονολογικής κλινικής από ειδικό Πνευμονολόγο με ειδικά τεστ ύπνου (πολυυπνογραφημα).

Σε ελαφριές ή μέτριας σοβαρότητας περιπτώσεις, μπορεί ο ειδικός Ορθοδοντικός μετά από ενδελεχή και εξατομικευμένο κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο να κατασκευάσει ενδοστοματικές συσκευές τις οποίες ο ασθενής προσαρμόζει στα δόντια κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι συσκευές άπνοιας ύπνου στηρίζουν την κάτω γνάθο σε πρόσθια θέση διευκολύνοντας έτσι την αναπνοή στον ύπνο, Το πρώτο διάστημα μπορεί να χρειαστεί να γίνουν σε σύντομα διαστήματα κάποιες ρυθμίσεις στην συσκευή και ο Ορθοδοντικός πρέπει να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο την ορθή χρήση της συσκευής όσοκαι την αρτιότητά της.

Καθώς η γιατρός ασχολήθηκε συστηματικά με ασθενείς με ΣΑΑΥ στην διδακτορική της διατριβή, μελετώντας και προσφέροντας λύσεις σε μεγάλο αριθμό ασθενών επισκεφτείτε το ιατρείο για να συζητήσουμε διεξοδικά τις θεραπευτικές επιλογές  που είναι προτιμότερες για εσάς.